ISO 11816-2:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ 12 يناير 2024 ·

Milk and milk products — Determination of alkaline phosphatase activity — Part 2: Fluorimetric method for cheese

الجبن
* تشمل الجبن الأبيض، مصل الجبن

ملفات الوثيقة ISO 11816-2:2024

null صفحات
الإصدار الحالي

مجال الوثيقة ISO 11816-2:2024

This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in cheese.

This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7).

The instrument used for the determination of ALP can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/kg).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-1:2013
GSO 150-1:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO 12224-1:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Solder wire, solid and flux-cored — Specification and test methods — Part 1: Classification and performance requirements
ISO 33405:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Reference materials — Approaches for characterization and assessment of homogeneity and stability
ISO 33406:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Approaches for the production of reference materials with qualitative properties
ISO 12224-2:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Solder wire, solid and flux-cored — Specification and test methods — Part 2: Determination of flux content